dimarts, 22 de maig del 2007

Kubotan, arma “alegal” segons ens diuen.


Davant del tema de l’ús del Kubotan per part dels Mossos d’Esquadra en un primer moment el Conseller Saura va indicar que el seu ús era del tot legal, posteriorment altres fonts van indicar que el seu ús no era legal, però tampoc era il·legal, acte seguit algú del Departament va apuntar que el seu ús per tant era “alegal”, categoria del tot surrealista on es situa tot allò que no incompleix la llei, però que tampoc està dins de la normalitat jurídica. En aquesta mena de "limbo" alegal també trobaríem al partit ANV, ja que no és legal del tot (ja que declaren il·legals algunes llistes seves), però com no incompleix la llei de partits és del tot legal, o potser alegal.

En un altre sentit hem de dir que continua el desgavell de contradiccions entre el Conseller Saura i els alts comandaments dels Mossos, contradient-se contínuament, mostrant que no saben estar coordinats pel què fa versions ni directrius a donar. El Conseller Saura diu que el Kubotan és legal i que el seu ús està del tot regulat i als comandaments dels Mossos no els hi falta temps per dir no és legal ni il·legal, que el seu ús no està regulat, però que caldria regular-lo.

Aquesta manca de coordinació entre Saura i els seus subordinats està deixant perplex a bona part del cos dels Mossos d’Esquadra, a la classe política catalana i a molts medis de comunicació, que han de contrastar fins a tres vegades les versions a donar per tal de no posar en evidència la manca de comunicació entre el líder "eco pijo socialista" i els capgrossos dels Mossos.

Per acabar-ho d’adobar avui Joan Delort, secretari de Seguretat Pública, ha declarat als Matins de Josep Cuní, que l’ús del Kubotan és del tot normal per part d’agents dels Mossos d’Esquadra, “així com d’altres tipus d’estris que tampoc estan regulats, però que el seu ús està del tot estès”. Aquestes afirmacions han inquietat al consell de redacció de Busot, motiu pel qual ràpidament hem contactat amb els nostres confidents al Departament de l’Interior per tal de que ens indiquin de quin tipus d’estris estem parlant. A continuació us mostrem grafiquemt de quins estris fem referència.